Kurser

Udbud af kurser

Dansk Vandrelaugs kursusudvalg arrangerer og udbyder kurser til vore medlemmer.

Kurserne er kun åbne for medlemmerne.

Du kan finde de aktuelle kurser på denne side.

 

Interessekurser
Kurserne skal økonomisk løbe rundt. Prisen fastsættes ud fra de aktuelle omkostninger til afholdelse af kurset og et forventet deltagerantal. 
Afmelding til kurset kan ske gebyrfrit indtil 4 uger før kursusstart. Ved afmelding indtil 1 uge før kursusstart får du halvdelen af kursusprisen tilbage. Ved senere afmelding får du ikke tilbagebetalt noget.

Kompetencegivende kurser
Kompetencegivende kurser for turledere og bestyrelsesmedlemmer.

  1. Kurserne er mærket med K

  2. Deltagerne får kurset og transporten betalt af landsforeningen.

  3. Afdelingen skal tilmelde deltageren til alle kurser. Turledere skal være registreret som turleder i DVLs sekretariat.

  4. Deltageren kan melde fra gebyrfrit indtil 4 uger før kurset. Herefter skal der betales et afmeldingsgebyr på 500 kr. 

  5. Størst mulig samkørsel til kurserne skal tilstræbes.

  6. Tillægspriser for enkeltværelse samt eventuel supplerende overnatning er for deltagerens egen regning. 

K. Turleder grundkursus

Lørdag 14/4 – søndag 15/4 2018 i Oksbøl. UDSOLGT 
Lørdag 16/6 – søndag 17/6 2018 i Roskilde. UDSOLGT
Lørdag 22/9 – søndag 23/9 2018 i Rebild

Er du ny turleder eller overvejer du at blive det?
Så vil dette kursus være noget for dig.
Kurset giver dig en introduktion til turlederens arbejde. Du får en kort indføring i kortlæsning samt turplanlægning, rutevalg, research forud for turen og det at skrive turannoncer. Vi vil også planlægge og afprøve ture i praksis. Vi ser på regler for færdsel på offentlige og private arealer i Danmark. Endelig vil der være en generel orientering om DVLs historie og organisation.

Fotokursus: Bedre billeder - med et minimum af teknik

Lørdag 20/10 - 2018

Synes du ikke altid, at dine billeder lever op til dine forventninger? Ofte skal der kun meget lidt til for at gøre et billede meget bedre. Blot ved at være bevidst om nogle få ting og vænne dig til lige at "se" billedet, inden du trykker på udløserknappen, vil du kunne undgå nogle typiske "begynderfejl" og få et bedre resultat. Og med blot et minimum af teknik kan du også tage bedre billeder i situationer, hvor kameraets automatik ikke vil give et tilfredsstillende resultat. På dette kursus vil du på en let forståelig måde blive klædt på til at tage bedre billeder. Du vil lære om billedkomposition, valg af optagevinkel og billedudsnit, om at tage højde for lys og skygge, og hvornår det er en god idé at bruge blitz - og ikke at gøre det.

K. Introduktion til ViewRanger

Aarhus: Lørdag 6/10 2018
På dette kursus lærer du at bruge ViewRanger, der er en gratis prisbelønnet app, som håndterer både gratis kort og købte kort som 1:25.000 kort fra Kort- og Matrikelstyrelsen.
 

Fotokursus: Gør gode billeder bedre - og brug dem!

Søndag 28/10 2018

Omdrejningspunktet for dette kursus er "hjemmearbejdet" med dine digitale billeder. Hvordan du gemmer dem og let finder dem igen, hvordan du sikrer dig mod at miste alle dine dyrebare minder fra rejser og familiebegivenheder, og hvordan du gør billederne helt færdige med lidt simpel billedbehandling. Og nok så vigtigt: Inspiration og igangsætningshjælp til, hvad du kan bruge dine bedste billeder til, hvis de hidtil bare har ligget og samlet støv på din pc’s harddisk.

Kursus i at gå

Aarhus: Lørdag 29/9 2018

Lær at gå så din krop bliver stærkere og sundere af hvert skridt du tar.

På kurset lærer du:
At styrke din krop ved at bruge din krop anatomisk korrekt i dine daglige bevægelser. Du lærer gavnlige øvelser til forbedring af styrken i din krop, opvarmning/udstrækning/afspænding.

Brug din krop rigtigt, når du vandrer – grundkursus

Lørdag 22/9 - 2018
Søndag 23/9 - 2018
Lørdag 6/10 - 2018
Søndag 7/10 - 2018

Det har stor betydning for vores trivsel, hvordan vi fordeler vægten af vores forskellige kropsdele. Hvis det ikke er i overensstemmelse med den måde, kroppen anatomisk er designet til at blive brugt, når vi står, går, sidder og ligger, opstår der nemmere og hurtigere problemer med ankler, knæ, hofter, skuldre, nakke og ryg såvel muskulært som i leddene.

(Læs interview i VandreLiv med underviser Janne Dehn og to tidligere kursister).

Det kan et kursus i statikkorrektion - der dækker over principper, teknikker og metoder til at korrigere vores kropsholdninger - råde bod på. Det er udbytterigt for alle, der allerede døjer med skavanker eller gerne vil forebygge. Dagen består af teori, eksempler og praksis, hvor deltagerne på levende og pædagogisk vis løbende inddrages. Efter frokostpausen (egen mad og drikke medbringes/kan købes i nærområdet) går vi udenfor i grønne omgivelser og træner den nye lærdom uanset vejret.

K. Kursus i formidling

Lørdag 6/10

Mange deltagere på vores vandreture vil gerne have noget at vide om det vi ser og møder undervejs. På kurset lærer du hvordan du kan blive en bedre formidler af oplevelserne.

Lær at tage bedre billeder

Søndag 30/9

Et fotokursus hvor du lærer om lys, komposition og kamerateknik. 
Vi starter udendørs, hvis vejret tillader det, hvor vi skyder en masse billeder ud fra vigtige tommelfingerregler om hvordan man får optimale billeder. 

K. Kursus for afdelingsbestyrelser

Lørdag den 27/10

Som bestyrelsesmedlem er du en del af foreningens daglige ledelse, som har ansvaret for foreningens drift og udvikling. Du skal derfor vide noget om bestyrelsens ansvar og det praktiske arbejde. Derudover har du sammen med de øvrige bestyrelsesmedlemmer ansvaret for at tænke udvikling i foreningen for at sikre, at foreningen holder trit med udviklingen i omverdenen.

K. Kursus i basisfriluftsliv - ”Naturkørekort”

 

Lørdag 25/8 – søndag 26/8 2018                                                                                                                                                                     

Dette kursus giver viden og praktisk kunnen om ophold og overnatning i det fri.

Kurset forestås af Skovskolen i Nødebo under ledelse af friluftsvejleder og deltidsansat ved Københavns Universitet Katrine Caspersen.

 

 

Gå på opdagelse på stjernehimlen - Astronomi

Onsdag 12/9

En vandretur om natten langt fra byens lys giver frit og uforstyrret udsyn til stjernehimlen, men det er sjovere at kigge stjerner hvis du ved hvad du kigger på – og hvad du skal kigge efter! Kurset "Gå på opdagelse på stjernehimlen" er en introduktion til hvordan du genkender stjernebillederne, så du kan finde rundt på nattehimlen.

Workshop om kassererens opgaver

Lørdag 3/11

Workshoppen består af oplæg, dialog/sparring imellem deltagerne. Workshoppen giver overblik over kassererens opgaver, og input til hvordan der skabes god relation imellem kassereren og bestyrelsen. Der vil være rig mulighed for diskussion og udveksling af erfaringer.

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland