Gode råd

Ørepropper

Skal du på tur i flere dage og dele værelse med andre, vil det måske være en god ide at medbringe ørepropper for at beskytte dig mod uønsket støj.
Der findes mange forskellige at vælge imellem. Nogle er miljø- og allergivenlige, andre er med snor. Skal du ud at flyve, kan du vælge ørepropper med trykregulerende filter, så slipper du for smerte og ubehag ved start og landing.
Propperne er lette at anvende. Vil du høre mere, kan du henvende dig på apotekerne eller i Matasbutikkerne.

Bente K. Christensen, 14-07-06

Madpakken

Når du er på vandretur, bruger du en masse energi. Madpakken skal derfor ikke indeholde det samme, som når du passer et job, der ikke er kraftbetonet, eller du passer hjemmet.
Det kan fx være ok med en skive groft rugbrød med mørk pålægschokolade eller figenpålæg – smørrebrød der indeholder både hurtig energi, pålægget og langsom energi, brødet.
I 70’erne lærte man i skolekøkkenet, at

Væske

En af de ting, der er til stadig diskussion er hvor meget man skal drikke.
Del er vigtigt, at du drikker nok, fordi en del af din krop er afhængig af væsken. Men du må ikke drikke for meget, fordi du så får skyllet nogle af de næringssalte ud, som du også har brug for.
Her er et råd, som jeg har fået bos fysioterapeuten:
"Du skal hver dag drikke 1 dl. pr. 1/3 af din kropsvægt i kilo. Vejer du fx 75 kg, skal du drikke 25 dl eller 2 ½ l.
Du skal drikke ½ l ekstra, hvis du har hårdt fysisk arbejde - fx knokler i haven, eller hvis del er meget varmt".
Del kan måske være svært at definere, om man har hårdt fysisk arbejde på en vandretur, men drikker du det du "skal til daglig", kan du som en tommelfingerregel regne med, at du skal tisse lige så tit og meget når du vandrer, som du gør til hverdag.
God fornøjelse! Vi ses på tur..

Karen Schou, 01-07-05

Rygsækken

Nu nærmer sommeren sig, og med de hyggelige ture med madpakke eller køkken og bolig på ryggen. Jeg er blevet opfordret til at skrive noget om at vælge rygsæk, og det du ser her, er mit personlige bud på et godt valg.

Beklædning

Marts, den første forårsmåned. Mon ikke du og jeg har det ens - naturen trækker og jeg må bare ud for at finde de forskellige forårsbebudere.
Forårssolen varmer, men når jeg sidder med min te eller min madpakke, kan jeg hurtigt mærke, at kulden kryber ind. For at nyde mine pauser har jeg taget mine forholdsregler.

Klæd dig på i lag

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland