Stræk ud

Før turen er det en god idé at strække ud for at vedligeholde dine musklers bevægelighed. Det er vigtigt at vække musklerne og gøre dem klar til aktivitet. Udstrækning gøres på en blid måde ved at du strækker musklen næsten ud til dens maximum udspændingspunkt. Træk vejret dybt ind og ud et par gange medens du holder musklen i stræk – og giv slip på strækket, gentag dette nogle gange.
Efter vandreturen strækkes ud for at forebygge muskelømhed og for at få mælkesyren ud af musklerne. Afspænd musklerne ved at du strækker musklen ud så langt du kan uden at du mærker smerter, hold dette stræk i min. 30 sekunder.
Sæt hænderne mod en væg og læn dig fremover, sæt den ene fod et skridt frem og hold den anden hæl i gulvet imens, bøj lidt ned i knæet på den forreste fod.

Joan Meelby, kinesiolog, 27-08-04

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland