Vandreferier for medlemmer

Dansk Vandrelaugs afdelinger har mange års erfaring med at arrangere vandreture i ind- og udland både indenfor egen organisation og i samarbejde med anerkendte rejsearrangører. For at deltage i vores rejser skal du være medlem.

Vi rejser i hele verden, og der er rift om billetterne. Så vær særlig opmærksom på vore spændende rejser, der typisk annonceres i medlemsbladet først på  året samt her på siden løbende. Evt. nye vandreferier, der arrangeres i løbet af året, vil ligeledes fremgå af både medlemsblad og her på siden.

Hvad er en vandreferie med Dansk Vandrelaug (klik her)

Vandreferier i Danmark | Vandreferier i udlandet

Her er nogle indtryk fra Dansk Vandrelaugs vandreferier:

 

Vandring i Luxemborg. Se turen hér.

Vandring ad de gamle inkastier i Peru

”Selvom jeg synes, Machu Picchu var eventyrlig, så fylder vandringen mere for mig. Jeg nød naturen – bjergene, nogle var fligede, andre savtakkede, enkelte havde sne på toppen, og dybt nede i kløfterne løb floderne bl..a Apurimac floden, som er den øvre del af Amacon-floden. Et fantastisk syn.”

 

Inger Henriksen, Århus, fik en drøm opfyldt, da hun deltog i Peru-vandreferien, arrangeret af EventyrLiv.dk og Dansk Vandrelaug sidste år.

 

Oplev Østen til fods

At vandre giver en helt anden oplevelse af det land, man kommer til. ”Regnskoven er ikke voldsom tæt men består af planter, buske og træer, som vi ikke kender. Guiden forklarer: Denne lian er hul og rummer rigelig drikkevand til en dags overlevelse;  af denne lille plante udvindes parfume, prøv selv at knuse nogle blade mellem fingrene og lugt. Kvinderne især flokkes om planten, knuser bladene og lugter til saften : Aaaaadddr, råber de, og guiden griner, for lugten er som lort.”
Sådan skriver Grete og Detlef Kestner, som var med på Nordsjællands Afdelings vandreferie til Malaysia og Singapore sidste år, i en dagbog fra turen.
Den særlige episode i regnskoven var blot en af de mange, som turen rummede. Oplevelserne spændte lige fra vandringer på indisk natmarked til vandring i trætoppe. Bag turen stod det rejsekyndige turlederpar Anne-Lise Lemche og Russell Morris.

NationalparkTHY Banner

 

Besøg Danmarks første nationalpark
Planlægger du en vandreferie til Danmarks første nationalpark, Nationalpark Thy, kan du hente mange nyttige oplysninger på parkens egen hjemmeside. Her kan du booke hotel eller feriehus, læse om guidede vandreture, om spisesteder og meget mere. Der anbefales fire vandreruter i parken, dels Vestkyststien fra Agger Tange til Hanstholm (markeret med fiskerbåd) og dels tre andre ruter på 4, 5 og 7 km, markeret med gult, rødt og blåt.

 

 

Oplevelser på Fjernvandrevej E6
”Da vi begyndte planlægningen af denne vandretur, nr. 9 i rækken lige efter nytår, faldt vores valg på Fjernvandrevej E 6. Da Dansk Vandrelaug har været ophavsmand til åbningen af denne vandresti i år 2000, var det med at få anskaffet kortene fra DVL til alle deltagerne, så vi i fællesskab kunne finde de afmærkede stier.
Men det er egentlig ikke stierne, der laver en sådan vandretur. Det er overnatningsstederne, så der kom vi ud i et længere forløb med et fuldt optaget vandrerhjem (Kongskilde)
samt et dyrt hotel, som ikke passede til vores budget.
Men alt blev klaret, og dagen den 9. juni oprandt, og 15 forventningsfulde deltagere mødtes på Roskilde station, hvorfra toget bragte os til Korsør på 40 min, mens turen tilbage til fods var beregnet til at tage 5 dage.”
Uddrag af beretningen ”Fra Korsør til Roskilde” af Lillian Sørensen, Ældresagen, i Fritidsliv nr. 6-2008

Forbered dig til ferien
På www.walk-up.dk - overlæge og formand for det nationale Sundhedsråd Bente Klarlund Pedersens nye hjemmeside, kan du teste din form. Du opmåler en strækning på 1600 m ved hjælp af ruteopmåleren, går strækningen i rask tempo, måler din puls efter turen og indtaster værdierne i beregneren i 1600 m gå-testen.

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland