Sundhed

Gå dig sund

Dansk Vandrelaug har udgivet en folder om det sunde ved at vandre. Vidste du fx, at gang slanker mere end løb? At gang nedsætter risiko for type 2-sukkersyge?

Læge og journalist Jerk Langer er forfatter til folderen Gå dig sund. Læs den her eller hent den på Kultorvet.

 

Sofaen er farligere end overvægt

Forskning viser, at inaktivitet tager livet af dobbelt så mange som fedme

En frisk gåtur på 20 minutter hver dag kan være nok til at nedsætte risikoen for tidlig død. Det er et af resultaterne af ny forskning fra Cambridge Universitet, offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition i januar i 2015.

App til gangmotion

Appen hjælper gangmotionisten til at kortlægge en rutes længde, hastighed, varighed, højdemeter og kalorieforbrug via smartphonens  GPS – og den indlæser kostindtaget og øvrige træningsøvelser.

Planlæg en personlig rute via den engelsksprogede app, eller find en af de tusinder af andre ruter uden for Danmarks grænser, og brug træningsprogrammerne for løbere og cykelmotionister, blogs og tabeller for BMI- og kolesteroltal.

Mapmywalk.com Gratis app til både Iphone og Android smartphones

Kilde: DGI Udspil nr. 1-2015

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland