Kurser

Udbud af kurser

Dansk Vandrelaugs kursusudvalg arrangerer og udbyder kurser til vore medlemmer.

Kurserne er kun åbne for medlemmerne.

Du kan finde de aktuelle kurser på denne side.

 

Interessekurser
Kurserne skal økonomisk løbe rundt. Prisen fastsættes ud fra de aktuelle omkostninger til afholdelse af kurset og et forventet deltagerantal. 
Afmelding til kurset kan ske gebyrfrit indtil 4 uger før kursusstart. Ved afmelding indtil 1 uge før kursusstart får du halvdelen af kursusprisen tilbage. Ved senere afmelding får du ikke tilbagebetalt noget.

Kompetencegivende kurser
Kompetencegivende kurser for turledere og bestyrelsesmedlemmer.

  1. Kurserne er mærket med K

  2. Deltagerne får kurset og transporten betalt af landsforeningen.

  3. Afdelingen skal tilmelde deltageren til alle kurser. Turledere skal være registreret som turleder i DVLs sekretariat.

  4. Deltageren kan melde fra gebyrfrit indtil 4 uger før kurset. Herefter skal der betales et afmeldingsgebyr på 500 kr. 

  5. Størst mulig samkørsel til kurserne skal tilstræbes.

  6. Tillægspriser for enkeltværelse samt eventuel supplerende overnatning er for deltagerens egen regning. 

K. Turleder grundkursus

Lørdag 14/4 – søndag 15/4 2018 i Oksbøl. UDSOLGT 
Lørdag 16/6 – søndag 17/6 2018 i Roskilde. UDSOLGT
Lørdag 22/9 – søndag 23/9 2018 i Rebild

Er du ny turleder eller overvejer du at blive det?
Så vil dette kursus være noget for dig.
Kurset giver dig en introduktion til turlederens arbejde. Du får en kort indføring i kortlæsning samt turplanlægning, rutevalg, research forud for turen og det at skrive turannoncer. Vi vil også planlægge og afprøve ture i praksis. Vi ser på regler for færdsel på offentlige og private arealer i Danmark. Endelig vil der være en generel orientering om DVLs historie og organisation.

Fugle- og fuglestemmer i Tisvilde Hegn

Torsdag 17/5

Lær forårets fugle at kende både på stemme og udseende. Vi går i roligt tempo med mange stop og lytter og iagttager både de velkendte fugle, som er her hele året og sommerhalvårets gæster, som alle synger så dejligt i rugetiden. Bliv simpelthen lidt bedre til at spotte de fugle, som du møder på dine vandreture.

Brug din krop rigtigt, når du vandrer – grundkursus

Lørdag 7/4 - 2018. UDSOLGT
Søndag 8/4 - 2018. UDSOLGT
Lørdag 5/5 - 2018
Søndag 6/5 - 2018

Det har stor betydning for vores trivsel, hvordan vi fordeler vægten af vores forskellige kropsdele. Hvis det ikke er i overensstemmelse med den måde, kroppen anatomisk er designet til at blive brugt, når vi står, går, sidder og ligger, opstår der nemmere og hurtigere problemer med ankler, knæ, hofter, skuldre, nakke og ryg såvel muskulært som i leddene.

(Læs interview i VandreLiv med underviser Janne Dehn og to tidligere kursister).

Det kan et kursus i statikkorrektion - der dækker over principper, teknikker og metoder til at korrigere vores kropsholdninger - råde bod på. Det er udbytterigt for alle, der allerede døjer med skavanker eller gerne vil forebygge. Dagen består af teori, eksempler og praksis, hvor deltagerne på levende og pædagogisk vis løbende inddrages. Efter frokostpausen (egen mad og drikke medbringes/kan købes i nærområdet) går vi udenfor i grønne omgivelser og træner den nye lærdom uanset vejret.

Gå på opdagelse på stjernehimlen - Astronomi

Onsdag 23/5

En vandretur om natten langt fra byens lys giver frit og uforstyrret udsyn til stjernehimlen, men det er sjovere at kigge stjerner hvis du ved hvad du kigger på – og hvad du skal kigge efter! Kurset "Gå på opdagelse på stjernehimlen" er en introduktion til hvordan du genkender stjernebillederne, så du kan finde rundt på nattehimlen.

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland