Kurser

Udbud af kurser

Dansk Vandrelaugs kursusudvalg arrangerer og udbyder kurser til vore medlemmer.

Du kan finde de aktuelle kurser på denne side.

Betaling af kurser

Kurserne er kun åbne for medlemmerne. De fleste afdelinger yder fuldt eller delvist tilskud til fx medlemmer, der ønsker at blive turledere. Spørg din formand herom. Transport er ikke inkluderet i kursusprisen.

Hvis du har meldt dig til et kursus og bliver forhindret, kan du få halvdelen af dit kursusgebyr tilbage, hvis du melder fra mellem 1 og 4 uger før kursusstart. Hvis du melder fra senere, kan du ikke få kursusgebyret tilbage.

 

Fotokursus udvidet: Bedre billeder - med et minimum af teknik

Lørdag 4/11 - 2017

Synes du ikke altid, at dine billeder lever op til dine forventninger? Ofte skal der kun meget lidt til for at gøre et billede meget bedre. Blot ved at være bevidst om nogle få ting og vænne dig til lige at "se" billedet, inden du trykker på udløserknappen, vil du kunne undgå nogle typiske "begynderfejl" og få et bedre resultat. Og med blot et minimum af teknik kan du også tage bedre billeder i situationer, hvor kameraets automatik ikke vil give et tilfredsstillende resultat. På dette kursus vil du på en let forståelig måde blive klædt på til at tage bedre billeder. Du vil lære om billedkomposition, valg af optagevinkel og billedudsnit, om at tage højde for lys og skygge, og hvornår det er en god idé at bruge blitz - og ikke at gøre det.

Introduktion til ViewRanger

København: Lørdag 7/10. UDSOLGT
Kolding: Lørdag 4/11. UDSOLGT
På dette kursus lærer du at bruge ViewRanger, der er en gratis prisbelønnet app, som håndterer både gratis kort og købte kort som 1:25.000 kort fra Kort- og Matrikelstyrelsen.
 

Kortlæsning og brug af kort

Lørdag 30/9

"Et er et vandrekort at forstå, et andet er vandrefolk at føre …"

Selv med nutidige smartphone og tablet kort og GPS udstyr skal man stadigvæk forstå at læse og bruge et kort, når man vil færdes i naturen. Især hvis man på forhånd skal planlægge en tur, og man måske har ansvaret for en vandreflok.

ViewRanger for turledere

AFLYST: Lørdag 30/9
På dette kursus lærer du at bruge ViewRanger til planlægning af vandreture. Kurset henvender sig primært til turledere og du vil på kurset få mulighed for selv at arbejde med ViewRanger på din computer.
ViewRanger kan også importere og eksportere GPX-filer som vandreruter, og du vil lærer hvordan du kan tilpasse en rute baseret på en GPX-fil.
 

Fotokursus: Gør gode billeder bedre - og brug dem!

Søndag 12/11

Omdrejningspunktet for dette kursus er "hjemmearbejdet" med dine digitale billeder. Hvordan du gemmer dem og let finder dem igen, hvordan du sikrer dig mod at miste alle dine dyrebare minder fra rejser og familiebegivenheder, og hvordan du gør billederne helt færdige med lidt simpel billedbehandling. Og nok så vigtigt: Inspiration og igangsætningshjælp til, hvad du kan bruge dine bedste billeder til, hvis de hidtil bare har ligget og samlet støv på din pc’s harddisk.

Brug din krop rigtigt, når du vandrer – grundkursus

Lørdag 23/9 - 2017. AFLYST
Søndag 24/9 - 2017
Lørdag 7/10 - 2017
Søndag 8/10 - 2017. AFLYST

Det har stor betydning for vores trivsel, hvordan vi fordeler vægten af vores forskellige kropsdele. Hvis det ikke er i overensstemmelse med den måde, kroppen anatomisk er designet til at blive brugt, når vi står, går, sidder og ligger, opstår der nemmere og hurtigere problemer med ankler, knæ, hofter, skuldre, nakke og ryg såvel muskulært som i leddene.

(Læs interview i VandreLiv med underviser Janne Dehn og to tidligere kursister).

Det kan et kursus i statikkorrektion - der dækker over principper, teknikker og metoder til at korrigere vores kropsholdninger - råde bod på. Det er udbytterigt for alle, der allerede døjer med skavanker eller gerne vil forebygge. Dagen består af teori, eksempler og praksis, hvor deltagerne på levende og pædagogisk vis løbende inddrages. Efter frokostpausen (egen mad og drikke medbringes/kan købes i nærområdet) går vi udenfor i grønne omgivelser og træner den nye lærdom uanset vejret.

Kursus i formidling

Lørdag 30/9. AFLYST

Mange deltagere på vores vandreture vil gerne have noget at vide om det vi ser og møder undervejs. På kurset lærer du hvordan du kan blive en bedre formidler af oplevelserne.

Kursus for afdelingsbestyrelser

Lørdag den 7/10. AFLYST

Som bestyrelsesmedlem er du en del af foreningens daglige ledelse, som har ansvaret for foreningens drift og udvikling. Du skal derfor vide noget om bestyrelsens ansvar og det praktiske arbejde. Derudover har du sammen med de øvrige bestyrelsesmedlemmer ansvaret for at tænke udvikling i foreningen for at sikre, at foreningen holder trit med udviklingen i omverdenen.

Videokursus

Søndag 15/10 2017                                                                                                                                                                                                

Lær at lave videoer med din smartphone.

På dette kursus lærer du at redigere dine billeder og videoer på din smartphone i en smart video, som bl.a. kan lægges op på YouTube eller Facebook.

Workshop om kassererens opgaver

Lørdag 28/10

Workshoppen består af oplæg, dialog/sparring imellem deltagerne. Workshoppen giver overblik over kassererens opgaver, og input til hvordan der skabes god relation imellem kassereren og bestyrelsen. Der vil være rig mulighed for diskussion og udveksling af erfaringer.

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland