Landsdækkende vandreprojekt

Danmark skal opleves til fods

Fra april til september 2014 afholdte Dansk Vandrelaug Fod på Danmark, hvor danskerne kom ud at gå på vandrestier over hele landet. Vi skød stafetten i gang på Bornholm og sluttede på Skagen fem måneder senere.

På Landsmødet i 2012 vedtog medlemmerne, at Dansk Vandrelaug gennemfører et landsdækkende vandreprojekt i 2014 med titlen: Fod på Danmark.

Dansk Vandrelaug afholdte det landsdækkende vandrearrangement i foråret og sommeren 2014, hvor en stafet sendtes af sted i øst på Bornholm den 5. april og sluttede i nord i Aalborg og Skagen den 28. september.

Det var Dansk Vandrelaugs enkelte lokalafdelinger, der arrangerede og afholdte de mere end 150 stafetter.

For at imødekomme alle interesserede deltageres behov ville stafetten indeholde ture af varierende længde, hastighed og krav til kondition, sådan at alle, unge som ældre, kunne deltage.

Fod på Danmark

Omfatter over 150 vandreture spredt ud over hele Danmark

Turene arrangeres af frivillige turledere fra Dansk Vandrelaug

Et non-profit arrangement, der har til formål at udbrede kendskabet til vandring som sundhedsfremmende aktivitet og til den rige danske natur

Det varierede program af friluftoplevelser skal skabe sociale relationer mellem mennesker og organisationens lokale afdelinger

Vandreture kræver ingen forudgående forudsætninger for at komme i gang med en sundere og sygdomsforebyggende livsstil 

Det store arrangement vil støtte den lokale turisme

Hjemmeside: http://fodpådanmark.dk

Der ville også være mulighed for, at såvel danske som udenlandske turister kunne være med, selvom de ikke var medlemmer af Dansk Vandrelaug. De frivillige turledere i Dansk Vandrelaug ville gennem de forskellige vandreture hver især sætte deres særlige fokus på lokalområdets naturperler. På den måde var Fod på Danmark med til at fremme den lokale turisme.

Dansk Vandrelaug gav befolkningen mulighed for at deltage i mere end 150 forskellige ture, der alle havde fokus på natur, miljø og sundhed – og hvor der var lejlighed til at møde de kyndige turledere og opleve glæden ved fællesskabpå tværs af generationer.

De steder, hvor flere af afdelingernes ture mødtes, ville der finde en større begivenhed sted. Eksempelvis mødtes seks afdelingers ture i Roskilde den 26. april. I forbindelse med denne event ville der være taler m.m., lidt at spise og drikke etc. før stafetten sendes videre. Der ville blive gennemført ca. 5-7 events i alt.

Formålet med arrangementet var at udbrede kendskabet til vandring som sundhedsfremmende fritidsaktivitet, styrke fællesskabet afdelingerne og medlemmerne imellem - og skaffe flere medlemmer ved at invitere alle interesserede til at gå med.

Dansk Vandrelaug ønskede også at medvirke til et forebyggende sundhedsarbejde, som betød, at flere danskere fik en god tilværelse gennem et aktivt motionsliv.

Målgruppen var hele Danmarks befolkning, der havde en interesse i at vandre i fællesskab med andre i naturskønne omgivelser. Arrangementet var åbent for alle uanset alder. Alle vandreture ledtes af erfarne turledere.
I vores markedsføring af arrangementet ville vi invitere alle til at deltage.

Vi forventede et samlet deltagerantal på 8.000–10.000 vandrere.

Fod på Danmark 2014

Du kan finde turene hér.

Se hele programmet

Oversigtskort

 

Støttet af

og

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland