Nationalpark Vadehavet

 

nationalpark vadehavet_logoI strålende sol og med en frisk blæst over Skibbroen i Ribe, blev den 3. nationalpark i Danmark, Nationalpark Vadehavet, skudt i gang med en masse festligheder, taler og musik.

af Niels Asmussen

Lørdag, den 16.oktober var dagen, og indvielsen foregik hele 4 steder, på Rømø, i Ho, på Fanø - og i Ribe. Her var den største fest, smukt kombineret med fejringen af Danmarks ældste bys 1300 års jubilæum. Nyt og gammelt blev forenet.

Parken blev indviet med et hav af mennesker og organisationer fra nær og fjern. Fritidsorganisationer, dyrevelfærd og vandreforeninger gik i det lange telt op i en højere enhed. Der blev snakket, fortalt historier og prøvesmagt på marskens produkter. Dansk Vandrelaug fik gjort opmærksom på sin eksistens som en vandreforening, der absolut har i sinde at bruge den nye park. De nærmeste DVL-afdelinger var repræsenteret, og det lykkedes at få uddelt flere hundrede Fritidsliv og andet godt fra foreningen.

Den behørige indvielse fandt sted i det til lejligheden rejste store telt, hvor talerne, med miljøministeren som den første, i en sand strøm afløste hinanden. Alle udtrykte begejstring, og lagde vægt på, at parken nu skal til at formes. Dette skal ske i samklang med den stedlige befolkning, udtalte den nyudnævnte formand, Bent Poulsen. Altså en fortsættelse af det demokrati og de høringer, der gik forud for parkens dannelse.

Selve indvielsen blev foretaget af prins Joachim, der er en af beboerne og brugerne på stedet. Som ved tidligere åbninger blev også her afsløret et logo, denne gang omhandlende strand, hav og natur. Det hele var før og efter indrammet af kvintetten Rod Sinclears dejlige toner.

Klokken 14 var det hele forbi. Redningshelikopteren kunne lette og flyve til andre mål, og vi fra DVL kunne tage hjem i forvisning om, at vi har fået en nationalpark til berigelse, men også til forpligtelse i vort fortsatte arbejde.
Den største nationalpark i Danmark er nu åben. Den ligger der med al sin natur og venter på vandrefolket.

nationalpark vadehavet1 nationalpark vadehavet2 nationalpark vadehavet3

Foto fra åbningen på Skibbroen i Ribe

opdateret 22-12-10

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland