Nationalparker

 

En nationalpark er et fredet naturområde som en stat forvalter for at beskytte og vise landets dyre- og planteliv og/eller vigtige og særegne naturværdier.

Tidligere har der været andre definitioner, bl.a. fik Stauning i 1924 et gavebrev på den nyskabte 'Nationalpark Dybbøl', men i 2006 blev en ny lov vedtaget, og derefter blev der udpeget fem områder som nationalparker i Danmark.

De tre første danske nationalparker, Thy, Mols Bjerge og Vadehavet blev indviet i henholdsvis 2008, 2009 og 2010, men nu går der nok et stykke tid med at overbevise lodsejere før de næste kommer.

Naturstyrelsen har lavet en samlet guide over nationalparkerne, der kan ses her.

På de næste sider bringes vore indtryk fra indvielserne - vi var der nemlig!!

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland