Fjernvandreveje

Hvis man godt kan lide at gå langt, er der rige muligheder på det europæiske net af fjernvandrerveje. Den første europæiske fjernvandrevej blev realiseret i 1969 på initiativ af den tyske vandrerforening. Ideen var at binde regioner og lande sammen, fortrinsvis med eksisterende vandrestier. Efterhånden kom de øvrige europæiske vandrerforeninger med, så nu er der over 50.000 km stier fordelt på tolv fjernvandreveje på kryds og tværs af Europa. De ses her:

Kortet er fremstillet af den europæiske vandreorganisation EWV-ERA-FERP, som du kan læse mere om her.

Læs om ERA E-Path Certificates hér.


To fjernvandreveje går igennem Danmark:

Fjernvandrevej E1 går fra Castellucio i Italien til Grövelsjön i Sverige (senere Nordkap). Den danske del går fra Rønsdam til Grenå. På den første strækning gennem Danmark bruges Hærvejen/Pilgrimsruten.

Fjernvandrevej E6 går fra Alexandroupolis i Grækenland til Kilpisjärvi i Finland. Den danske del går fra Kruså til Kastrup. I Danmark bruges en række kendte stier, bl.a. Gendarmstien, Øhavsstien og Sjællandsleden.

Du kan finde flere fjernvandreveje hér.

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland