Planlæg din tur

 

Her er forskellige tegneprogrammer til ruteplanlægning. Man finder det interessante område på et kort, og så tegner man sin rute. Når man er færdig kan man skrive den ud på et eller flere ark papir. Ofte kan man også gemme sin rute i en fil, som kan efterbehanldes i et egnet program til pc'en og overføres til en GPS. Programmerne minder en del om hinanden, og der kan være mange smarte funktioner, men også en del begrænsninger, så prøv dig frem.

- ikke færdigt, fact-tjek i gang.

Web-baserede

IFORM har den store fordel, at man kan skifte mellem forskellige kortvisninger, også et topografisk kort, men desværre kan man ikke gemme sin rute som en fil.
- kort: vejkort, fotokort med og uden vejnavne samt topografisk
- sprog: dansk
- gemme: kun internt
- printe: kun på Google Maps baggrund

GORP, GPS Online Routen Planner, et tysk program med flere gode redigeringsmuligheder. 
- sprog: tysk
- kort: Google Map, Google Earth, OSM og OSM Cycle
- gemme: GPX
- printe:

BikeRouteToaster indeholder bl.a. halvautomatiske routningsfunktioner, når man tegner, og man kan justere, tilføje og fjerne sine routepoints efter at ruten er tegnet.
- sprog: engelsk og tysk
- kort: Google
- gemme: GPX
- printe:

GPSIES er en web-side, der kan lidt af hvert, bl.a. indeholder det pt. 12.938 spor i Danmark, som er lige til at hente. Det har også den fordel, at man kan få fremvist sit eget spor på en hjemmeside. Rutetegningen foregår i Track creator delen er ret nem at gå til, 
- sprog: dansk, engelsk
- kort: Google terræn, OSM Cycle, HikeBikeMap, Microsoft, Yahoo, OSM, hybrid-kort og foto-kort
- gemme: GPX
- printe:

UdiNaturen. Naturstyrelsens hjemmeside har også en tegnefunktion.
- sprog: dansk
- kort: vejkort og satellit-foto
- gemme: mange formater
- printe: ja

Google Earth er et program, som skal installeres først, men kræver Internet-adgang. Det indeholder også en tegnefunktion. Se vejledningen her.
- sprog: dansk, engelsk
- kort: fotokort med og uden vejnavne, seværdigheder, etc.
- gemme: KML
- printe: ja

Gratis pc-programmer:

Smartphone apps:

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland