Digitale kort

På http://kort.arealinfo.dk/ findes et topografisk kort, som man selv kan udskrive. Der findes også flere luftfoto, så man kan se ændringer fra de senere år, samt et væld af naturinformationer.
Jeg vil anbefale først at vælge område/region (yderst t.v.) og dernæst trykke på lag-knappen (det er den med de tre firkanter over hinanden). Her vælger man korttype og tema(er), og trykker på OK. Nu kan man flytte rundt og zoome ind og ud. Der er også mulighed for at udskrive og tegne.

Du kan hente gratis kort til eget brug på http://download.kortforsyningen.dk

Nyeste topografiske kort findes på http://www.kms.dk og der er flere visningsmuligheder, bl.a. 25 cm gadekort og historiske kort men desværre i et meget lille vindue.

Kort over statsskovene findes på Naturstyrelsen hjemmeside. Her er primært oplysninger om træarter og plantningsår, men der kan også være stier, søer, fortidsminder, navne på skovveje etc. Kortene kan udskrives.

http://historiskatlas.dk/ har Syddansk Universitet gang i et projekt med et væld af gamle kort. Alle kortene bliver vist i fuldt skærmformat, og er bemærkelsesværdigt nemme at navigere på.

På Naturstyrelsens Udinaturen-kort http://udinaturen.naturstyrelsen.dk/udinaturen/ kan man printe en rute eller udsnit deraf på et vejkort. 

Til de nyeste Garmin gps’er kan man for 1500 kr. tilkøbe et topografisk kort, ”Topo Danmark”, som har et hav af detaljer. Dette kort kan leveres på en cd, så man kan bruge det i det gratis pc-program BaseCamp. Man kan også købe det som et hukommelseskort til montering i nyere gps'er.

Mange stifoldere, især Naturstyrelsens, indeholder også gode kort, men kun over et begrænset område. Ligeledes findes meget detaljerede kort fra Dansk Orienterings-Forbund som et led i projektet Find vej i

Mange kommuner har udmærkede GIS-kort, nogle endda med de kommunale stier.

Se i øvrigt denne vejledning om digitale kort (pdf).

Husk, at alle disse kort kun er til eget brug. Man må altså ikke uddele kort til deltagerne på vandreturen eller offentliggøre en kopi af kortet på afdelingens web-side.

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland