Kurser

Udbud af kurser

Dansk Vandrelaugs kursusudvalg arrangerer og udbyder kurser til vore medlemmer.

Du kan finde de aktuelle kurser på denne side.

Betaling af kurser

Kurserne er kun åbne for medlemmerne. De fleste afdelinger yder fuldt eller delvist tilskud til fx medlemmer, der ønsker at blive turledere. Spørg din formand herom. Transport er ikke inkluderet i kursusprisen.

Hvis du har meldt dig til et kursus og bliver forhindret, kan du få halvdelen af dit kursusgebyr tilbage, hvis du melder fra mellem 1 og 4 uger før kursusstart. Hvis du melder fra senere, kan du ikke få kursusgebyret tilbage.

 

Turleder grundkursus

Lørdag 1/4 – søndag 2/4 i Rebild. UDSOLGT
Lørdag 19/8 – søndag 20/8 i Roskilde. EKSTRA KURSUS 
Lørdag 23/9 – søndag 24/9 i Roskilde

Er du ny turleder eller overvejer du at blive det?
Så vil dette kursus være noget for dig.
Kurset giver dig en introduktion til turlederens arbejde. Du får en kort indføring i kortlæsning samt turplanlægning, rutevalg, research forud for turen og det at skrive turannoncer. Vi vil også planlægge og afprøve ture i praksis. Vi ser på regler for færdsel på offentlige og private arealer i Danmark. Endelig vil der være en generel orientering om DVLs historie og organisation.

Introduktion til ViewRanger

København: Lørdag 1/4
Esbjerg: Lørdag 1/4. UDSOLGT
På dette kursus lærer du at bruge ViewRanger, der er en gratis prisbelønnet app, som håndterer både gratis kort og købte kort som 1:25.000 kort fra Kort- og Matrikelstyrelsen.
 

Styrkende øvelser, mindfulness, walk & talk

Søndag 23/4

Der sker noget med os, når vi kommer ud i naturen,
får frisk luft og er i bevægelse. Vi fyldes op af energi, åbner op, føler os
mere fri og afspændt og er mere modtagelig for nye input. Det udnytter vi på
dette 3 ½ timers kursus, der byder på lidt af hvert for krop og sjæl.

Kortlæsning og brug af kort

Lørdag 25/3 2017

"Et er et vandrekort at forstå, et andet er vandrefolk at føre …"

Selv med nutidige smartphone og tablet kort og GPS udstyr skal man stadigvæk forstå at læse og bruge et kort, når man vil færdes i naturen. Især hvis man på forhånd skal planlægge en tur, og man måske har ansvaret for en vandreflok.

ViewRanger for turledere

Lørdag 6/5
På dette kursus lærer du at bruge ViewRanger til planlægning af vandreture. Kurset henvender sig primært til turledere og du vil på kurset få mulighed for selv at arbejde med ViewRanger på din computer.
ViewRanger kan også importere og eksportere GPX-filer som vandreruter, og du vil lærer hvordan du kan tilpasse en rute baseret på en GPX-fil.
 

Brug din krop rigtigt, når du vandrer – grundkursus

Lørdag 8/4 - 2017. UDSOLGT
Søndag 9/4 - 2017. UDSOLGT
Lørdag 6/5 - 2017
Søndag 7/5 - 2017

Det har stor betydning for vores trivsel, hvordan vi fordeler vægten af vores forskellige kropsdele. Hvis det ikke er i overensstemmelse med den måde, kroppen anatomisk er designet til at blive brugt, når vi står, går, sidder og ligger, opstår der nemmere og hurtigere problemer med ankler, knæ, hofter, skuldre, nakke og ryg såvel muskulært som i leddene.

(Læs interview i VandreLiv med underviser Janne Dehn og to tidligere kursister).

Det kan et kursus i statikkorrektion - der dækker over principper, teknikker og metoder til at korrigere vores kropsholdninger - råde bod på. Det er udbytterigt for alle, der allerede døjer med skavanker eller gerne vil forebygge. Dagen består af teori, eksempler og praksis, hvor deltagerne på levende og pædagogisk vis løbende inddrages. Efter frokostpausen (egen mad og drikke medbringes/kan købes i nærområdet) går vi uanset vejret en længere tur i grønne omgivelser og træner den nye lærdom.

Kursus i formidling

Tirsdag 23/5

Mange deltagere på vores vandreture vil gerne have noget at vide om det vi ser og møder undervejs. På kurset lærer du hvordan du kan blive en bedre formidler af oplevelserne.

Kursus i basisfriluftsliv for turledere

Lørdag 20/5 - søndag 21/5                                                                                                                                                                                           

Dette kursus giver viden og praktisk kunnen om ophold og overnatning i det fri.

Kurset forestås af Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling ved Skovskolen, Københavns Universitet og afholdes på Djursland.

 

Videokursus

Lørdag 22/4                                                                                                                                                                                                

Lær at lave videoer med din smartphone.

På dette kursus lærer du at redigere dine billeder og videoer på din smartphone i en smart video, som bl.a. kan lægges op på YouTube eller Facebook.

Gå på opdagelse på stjernehimlen - Astronomi

Mandag 15/5

En vandretur om natten langt fra byens lys giver frit og uforstyrret udsyn til stjernehimlen, men det er sjovere at kigge stjerner hvis du ved hvad du kigger på – og hvad du skal kigge efter! Kurset "Gå på opdagelse på stjernehimlen" er en introduktion til hvordan du genkender stjernebillederne, så du kan finde rundt på nattehimlen.

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland