Kurser

Udbud af kurser

Dansk Vandrelaugs kursusudvalg arrangerer og udbyder kurser til vore medlemmer.

Du kan finde de aktuelle kurser på denne side.

Betaling af kurser

Kurserne er kun åbne for medlemmerne. De fleste afdelinger yder fuldt eller delvist tilskud til fx medlemmer, der ønsker at blive turledere. Spørg din formand herom. Transport er ikke inkluderet i kursusprisen.

Hvis du har meldt dig til et kursus og bliver forhindret, kan du få halvdelen af dit kursusgebyr tilbage, hvis du melder fra mellem 1 og 4 uger før kursusstart. Hvis du melder fra senere, kan du ikke få kursusgebyret tilbage.

 

Turleder grundkursus

Lørdag 8/10 – søndag 9/10. UDSOLGT

Er du ny turleder eller overvejer du at blive det?
Så vil dette kursus være noget for dig.
Kurset giver dig en introduktion til turlederens arbejde. Du får en kort indføring i kortlæsning samt turplanlægning, rutevalg, research forud for turen og det at skrive turannoncer. Vi vil også planlægge og afprøve ture i praksis. Vi ser på regler for færdsel på offentlige og private arealer i Danmark. Endelig vil der være en generel orientering om DVLs historie og organisation.

Fotokursus: Bedre billeder med et minimum af teknik

Lørdag 1/10

Synes du ikke altid dine billeder lever op til dine forventninger? De fleste kan se forskel på et godt og et dårligt billede – men hvordan undgår du de dårlige? Du har mulighed for at tage langt bedre billeder end du drømmer om, hvis bare du tænker dig om og vænner dig til lige at "se" billedet, inden du trykker på udløserknappen. På dette fotokursus vil du på en let forståelig måde og med billedeksempler lære om komposition af billeder, at vælge den rigtige vinkel og det rigtige udsnit og at tage højde for lys og skygge.

Introduktion til ViewRanger

København: Lørdag 15/10. UDSOLGT 
Aarhus: Lørdag 8/10 
På dette kursus lærer du at bruge ViewRanger, der er en gratis prisbelønnet app, som håndterer både gratis kort og købte kort som 1:25.000 kort fra Kort- og Matrikelstyrelsen.
 

Fotokursus: Endnu bedre billeder og hvad du kan bruge dem til

Lørdag 22/10

Kurset er for dig, der enten har deltaget i DVL's kursus "Bedre billeder med et minimum af teknik", eller har en grundlæggende viden om at fotografere.
På kurset vil du stifte bekendtskab med lidt mere fototeknik, som der ikke var plads til på det første kursus, men hovedvægten er lagt på inspiration og igangsætningshjælp til, hvad du kan bruge dine bedste billeder til, hvis de hidtil bare har ligget og samlet støv på din pc's harddisk.

Kursus i at gå

Aarhus: Lørdag 1/10
Randers lørdag 24/9: AFLYST

Gå så kroppen bliver stærkere af hvert skridt du går. Sæt din rygsæk, så den støtter din rygsøjle og styrker din krop.

På kurset lærer du om:
Den optimale gang. At bruge din krop anatomisk korrekt i dine daglige bevægelser. Programmering, visualisering af din nye krop. Opvarmning/udstrækning/afspænding.

Kursus for afdelingsbestyrelser

Lørdag den 29/10

For at ruste jer bedst muligt til arbejdet i bestyrelserne har vi i samarbejde med Center for Frivilligt Socialt Arbejde (CFSA) arrangeret et kursus om bestyrelsens opgaver og ansvar. Kurset er for alle medlemmer af bestyrelsen.

”Naturkørekort”. Kursus i basisfriluftsliv

Lørdag 1/10 - søndag 2/10                                                                                                                                                                                           

Dette kursus giver viden og praktisk kunnen om ophold og overnatning i det fri.

Kurset forestås af Skovskolen i Nødebo under ledelse af studieleder på Friluftsvejlederuddannelsen Mathilde Vædele Haugaard Jensen.

Eurorando 2016

 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland