Kurser

Udbud af kurser

Dansk Vandrelaugs kursusudvalg arrangerer og udbyder kurser til vore medlemmer.

Du kan finde de aktuelle kurser på denne side.

Betaling af kurser

Kurserne er kun åbne for medlemmerne. De fleste afdelinger yder fuldt eller delvist tilskud til fx medlemmer, der ønsker at blive turledere. Spørg din formand herom. Transport er ikke inkluderet i kursusprisen.

Hvis du har meldt dig til et kursus og bliver forhindret, kan du få halvdelen af dit kursusgebyr tilbage, hvis du melder fra mellem 1 og 4 uger før kursusstart. Hvis du melder fra senere, kan du ikke få kursusgebyret tilbage.

 

Turleder grundkursus

Lørdag 1/4 – søndag 2/4 i Rebild. UDSOLGT
Lørdag 19/8 – søndag 20/8 i Roskilde. EKSTRA KURSUS 
Lørdag 23/9 – søndag 24/9 i Roskilde

Er du ny turleder eller overvejer du at blive det?
Så vil dette kursus være noget for dig.
Kurset giver dig en introduktion til turlederens arbejde. Du får en kort indføring i kortlæsning samt turplanlægning, rutevalg, research forud for turen og det at skrive turannoncer. Vi vil også planlægge og afprøve ture i praksis. Vi ser på regler for færdsel på offentlige og private arealer i Danmark. Endelig vil der være en generel orientering om DVLs historie og organisation.

ViewRanger for turledere

Lørdag 30/9
På dette kursus lærer du at bruge ViewRanger til planlægning af vandreture. Kurset henvender sig primært til turledere og du vil på kurset få mulighed for selv at arbejde med ViewRanger på din computer.
ViewRanger kan også importere og eksportere GPX-filer som vandreruter, og du vil lærer hvordan du kan tilpasse en rute baseret på en GPX-fil.
 

Kursus i at gå

Kolding: Lørdag 23/9

Lær at gå så din krop bliver stærkere og sundere af hvert skridt du tar.

På kurset lærer du:
At styrke din krop ved at bruge din krop anatomisk korrekt i dine daglige bevægelser. Du lærer gavnlige øvelser til forbedring af styrken i din krop, opvarmning/udstrækning/afspænding.

Kursus i formidling

Lørdag 30/9

Mange deltagere på vores vandreture vil gerne have noget at vide om det vi ser og møder undervejs. På kurset lærer du hvordan du kan blive en bedre formidler af oplevelserne.

Lær at tage bedre billeder

Tirsdag 12/9 2017

Et fotokursus hvor du lærer om lys, komposition og kamerateknik. 
Vi starter udendørs, hvis vejret tillader det, hvor vi skyder en masse billeder ud fra vigtige ”tommelfingre”-regler om hvordan man får optimale billeder. 

Kursus for afdelingsbestyrelser

Lørdag den 7/10

Som bestyrelsesmedlem er du en del af foreningens daglige ledelse, som har ansvaret for foreningens drift og udvikling. Du skal derfor vide noget om bestyrelsens ansvar og det praktiske arbejde. Derudover har du sammen med de øvrige bestyrelsesmedlemmer ansvaret for at tænke udvikling i foreningen for at sikre, at foreningen holder trit med udviklingen i omverdenen.

Kursus i basisfriluftsliv for turledere

Lørdag 2/9 - søndag 3/9 2017                                                                                                                                                                                          

Dette kursus giver viden og praktisk kunnen om ophold og overnatning i det fri.

Kurset forestås af Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling ved Skovskolen, Københavns Universitet og afholdes på Djursland.

 

Videokursus

Søndag 15/10 2017                                                                                                                                                                                                

Lær at lave videoer med din smartphone.

På dette kursus lærer du at redigere dine billeder og videoer på din smartphone i en smart video, som bl.a. kan lægges op på YouTube eller Facebook.

Workshop om kassererens opgaver

Lørdag 28/10

Workshoppen består af oplæg, dialog/sparring imellem deltagerne. Workshoppen giver overblik over kassererens opgaver, og input til hvordan der skabes god relation imellem kassereren og bestyrelsen. Der vil være rig mulighed for diskussion og udveksling af erfaringer.

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland