Fotokonkurrencen 2016 er slut

Og vinderne er fundet

57 stærke billeder var med i konkurrencen om at blive årets vandrefoto 2016, og det var ikke let for dommerkomiteen at træffe den endelige beslutning om, hvem der skulle løbe med præmien. Til sidst faldt valget dog på Niels Bo Rasmussens Mandagsvandring i juli:

Nummer to var et ganske anderledes foto, som ikke på samme måde afspejler naturens skønhed, men som til gengæld illustrerer den (tavse?) samhørighed, der opstår mellem vandrere på tur.

Udvalget var meget bredt og varieret. For at afspejle denne kendsgerning har dommerkomiteen valgt at fremhæve fire fotos ud over de tre første, der blev præmieret. 

1. præmie: Mandagsvandring i juli

Foto: Niels Bo Rasmussen

Mandagsvandring

Et meget velkomponeret og stemningsfuldt billede fra en vandretur. Det tågede vejr tilfører billedet en spændende stemning og et element af mystik. Det flotte træ og stenene i forgrunden skaber dybde i billedet, og der er også nogle gode linjer i billedet. Fra nederste venstre hjørne ledes øjet hen til det, som det drejer sig om: En gruppe vandrere på tur - på vej mod et mål, der fortaber sig i tågen.

2. præmie: Vandreenergi

Foto: Jens Arrent

’Vandre-energi

Der var et meget tæt opløb i kampen om 1.- og 2.-pladsen denne gang, da dommerpanelet også var meget begejstrede for dette billede. Det er velkomponeret og fortæller historien om de to tankefulde vandrere enkelt og klart uden forstyrrende elementer i billedet. Fokus er på de to vandrere, men det dejlige stykke natur, de dvæler ved, får vi også lov at kigge med på. Vi kan ikke se deres ansigter, og vi må nøjes med at gætte på, hvad de tænker på. Et billede, der appellerer til fantasien og skiller sig ud fra mængden på en god måde. Godt set.

3. præmie: Vandrefødder

Foto: Hugo M. Hansen

Vandrefødder

En meget original og kreativ måde at fortolke vandretemaet på. Her har fotografen ikke bare TAGET et billede – Hugo M. Hansen har fået en idé og har så LAVET sit billede. Et grafisk rent billede og flot, at det er lykkedes at lægge stenene helt uden at ødelægge de naturskabte strukturer i sandet udenom. Idé og udførelse rækker til en sikker 3.-plads i årets konkurrence.

 


Dommerkomiteen har valgt yderligere at fremhæve følgende fotos:

Morgendis på heden Foto: Conny Thomsen:

Morgendis

 

Naturens ’festfyrværkeri’ til ære for vandrerne Foto: Jens Arrent:

Naturens

 

Vandoplevelser Foto: Kirsten Pedersen:

Vandoplevelser

 

Omsluttet af Kappadokiens vilde natur Foto: Maiken Holst:

Omsluttet


Alle billeder i konkurrencen kan ses hér (klik hér)


Tillykke til vinderne !

Og tak til deltagerne for de mange fine billeder. Og tak til dommerkomitéen for indsatsten.

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland