Vandring med De Seje

De er vilde med at vandre onsdag formiddag i Horsens. Og bliver de lidt ømme i benene, kan de altid gå med på den lidt forkortede rute med De Seje.


Tekst: Vibeke Halling Poulsen, formand i Horsens afdeling.


Når jeg nu sætter mig til tastaturet her i starten af marts måned, er det med en nylig hyggelig og forårsagtig 5 kilometers-tur i tankerne. 20 medlemmer, af den ældre kategori, havde jeg med til et af Horsens’ skønne områder Bygholm Park med en lille afstikker til Bygholm Sø.


Alt i et roligt tempo med små pauser. Der blev studeret forårets piblen op af jorden, svanerne i parken, lyttet til fuglefløjt, snakken lød i en god gemytlig tone, om hvad er hændt siden sidst? Og lune smådrillerier, alt imens der forklares om stedets seværdigheder. Frokostpausen der skal overholdes, en halv time, ej mindre, bentøjet skal jo ha’ wellness!!


Forandringens vinde fra året 2013 har blæst og blevet til en succes. Inden da havde den daværende formand Ans Lauritzen, med bestyrelse, haft mange overvejelser omkring deling af Dagdriverbanden.


Gruppen var blevet for stor, der var forskellige tempi, der ikke var tilfredsstillende videre frem! En del at tage i betragtning: Fastholdelse af medlemmer, fællesskab, det sociale i højsædet, tilhørsforhold grupperne imellem, og hvordan gribes det an?


Løsningen blev en selvkørende gruppe. Onsdagens vandring starter et kvarter efter Dagdriverbandens. Herved opnår vi lidt fællesskab inden afgang. Else Andersen, som har været turleder i ca. 16 år, har ansvaret for hver to måneders periode og at finde turledere (i egne rækker). Dog træder vi gerne til fra Dagdriverbanden ved behov.


Dette fungerer til alles tilfredshed. Fra Dagdriverbanden ved man, at hvis nogen har lyst eller der liiige opstår et skavank-problem, står der altid en velkomstkomite klar ved DE SEJE. Herligt navn, de selv har valgt. Sådan er de jo – hatten af for dem – De Seje!!


OG, som tiden vandrer, og styrken og glæden ved turene stadig er intakt, kan den nuværende bestyrelse og jeg konstatere, at der er et lille 5 års jubilæum i vente næste år, helt nøjagtigt den 14. maj 2018.


Schyy – der er allerede tanker om lidt påskønnelse …


Glad vandrehilsen her fra Horsens.


FaktabokseFakta


Dagdriverbanden i Horsens mødes hver onsdag formiddag og går 8-10 km. Det har gruppen gjort i mange år, men i 2013 tog bestyrelsen initiativ til at give et nyt tilbud, fordi der efterhånden var stor forskel på, hvor langt og hvor hurtigt medlemmerne i Dagdriverbanden kunne trave.


Det nye tilbud, som gav sig selv navnet De Seje, vandrer højest 5 km ad gangen. Begge grupper møder ind fra klokken 9.30 hver onsdag foran Horsens Banegård og får en lille snak, før Dagdriverbanden går afsted 10.00 og De Seje et kvarter efter. Et par gange om året plejer de to grupper at koordinere turene, så de mødes og spiser frokost sammen ude på ruten. Når Dagdriverbanden hvert år fejrer sin fødselsdag – sidste år var der 30 års jubilæum – er begge grupper inviteret.


Dagdriverbanden har fra 50 til 75 deltagere hver onsdag, mens De Seje ligger mellem 15 og 30 vandrere, hvoraf de ældste er tæt på deres 80 års fødselsdag.

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland