Fodterapeuternes gode råd

På baggrund af en analyse af måden, man går på, udarbejder fodterapeuten individuelt fremstillede indlæg, som kan kompensere for ubalancen og dermed afhjælpe eller forebygge smerter f.eks. i ryg, knæ eller hofte. 

Når du ønsker at forebygge

Sunde fødder kommer ikke af sig selv. De skal plejes regelmæssigt ligesom hud, hår og negle. Den daglige pleje kan de fleste selv klare. Men indimellem har fødderne godt af at få professionel behandling, så alle de små skavanker fjernes, og man kan gå, løbe eller hoppe uden at føle smerte.

Oplever man smerter eller ubehag på fødderne eller i neglene, har man sandsynligvis et problem, som fodterapeuten kan hjælpe med at fjerne. Ømme fødder og tæer kan blandt andet skyldes hård hud, nedgroede negle, ligtorne og lignende. Fodterapeuter behandler og fjerner stort set alle slags fodproblemer.

 


5 gode fodpleje-råd


  1. Fødderne skal vi gå rundt på hele livet, og de skal kunne holde til lidt af hvert. Her får du en række råd til, hvordan du sikrer dig sunde fødder.

  2. Skyl fødderne dagligt i lunkent vand. Det kan du for eksempel gøre i det daglige brusebad. Hvis du bruger sæbe, skal du være opmærksom på, at fodvask med sæbe udtørrer huden, så fødderne skal naturligvis skylles med vand bagefter.

  3. Tør fødderne grundigt efter bad – især mellem tæerne. Det er vigtigt med helt tørre fødder, fordi hudsvamp trives i varme, fugtige og mørke omgivelser, altså i f.eks. nylonstrømper og lukkede sko. Svampesporer dræbes ved 60 graders vask.

  4. Klip neglene lige over. Klipper du neglene ned i siden, risikerer du at få nedgroede negle, og det kan danne betændelse i siden af neglen, som er meget smertefuldt. Sker det, skal du søge professionel behandling hos en statsautoriseret fodterapeut.

  5. Hård hud og ligtorne skal fjernes. Hård hud og ligtorne er symptomer på forkert og/eller ensidig belastning, så derfor kan der være god grund til at kigge nærmere på dit fodtøj. Med professionel hjælp kan du få fjernet hård hud og få aflastet generne. 

Massér fødderne med en god fugtighedscreme. Huden på fødderne har tendens til at blive tør, og creme har en plejende effekt. Du skal dog ikke smøre creme mellem tæerne.

 


Ingen ved mere om fødder

Ingen ved mere om fødder er en sætning, som landets fodterapeuter bærer på deres T-shirts, når de markerer Fodens Dag hvert år i september. Men det er ikke kun en påstand. Statsautoriserede fodterapeuter er de eneste, der har en statsanerkendt uddannelse i Danmark og har haft autorisation i mere end 40 år. Autorisationen er en blåstempling og din garanti for kvalitet, høje faglige kompetencer og hygiejnestandard.

Fødderne er vigtige, for at man kan vandre. Derfor har Dansk Vandrelaug aftalt med Danske Fodterapeuter, at vi udveksler kommunikation og information i 2017.


 

 

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland