Vandrernes Dag - vores vindue mod omverdenen

  • Hvornår min ven?
  • I år igen!
  • Og altid tredje søndag i september!

Siden starten af 1990-erne har vi i Dansk Vandrelaug hvert efterår afholdt Vandrernes Dag, hvor vi inviterer alle med ud på tur, så de kan få en smagsprøve på vores tilbud.

Den første Vandrernes Dag var 6. oktober 1991 og efter et par år landede arrangementet på den tredje søndag i september, som vi siden har holdt fast i! Det særlige ved turene på Vandrernes Dag i forhold til alle vore andre ture er, at de gerne skal vise mangfoldigheden i vores udbud af ture. Og så er de gratis for gæsterne!

Derfor er det en god idé ved netop disse ture, at sværhedsgrad og længde tager hensyn til uøvede deltagere. For eksempel er to-i-én eller tre-i-én ture en god idé, så nye gæster kan gå fra, når de har fået smagsprøve og skridt nok. Begyndere er ofte uforberedt på at have madpakke med på turen. Derfor kan det også være en god idé at lægge starttidspunkt først på eftermiddagen, så gæsterne har spist frokost hjemmefra og kan nå hjem i god tid til aftensmaden.

Nogle afdelinger har gennem mange år haft flere ture af forskellig længde på programmet på Vandrernes Dag, og måske med en indlagt minievent, hvor turene mødes på et udvalgt sted. I Storkøbenhavn/Nordsjælland har denne idé gennem nogle år ført til valg at et fælles mødested for flere afdelingers ture, så deltagerne får en endnu større oplevelse med sig hjem.

Kvalitetsstier

 
 

Bliv medlem nu ...

- og deltag i vore mange vandreture i hele Danmark og udlandet. Med et landsdækkende medlemskab vil vore erfarne turledere give dig oplevelser i naturen på alle årstider. Vi tilbyder også kurser, foredrag og en række fordele til dig som medlem.

Bliv medlem

Turområder

Bornholm Sydsverige Storkøbenhavn Nordsjælland Roskilde Østsjælland Sydvestsjælland Storstrøm Nordvest Sjælland Sydfyn Fyn nord Nordtyskland Sønderjylland øst Sydvestjylland Trekantområdet Midtvestjylland Søhøjlandet Limfjord syd Aarhus Bugt Østjylland Himmerland-Aalborg Nordvest Vendsyssel Øvrig udland Østjylland